Välkommen till Lunds universitet!

Antagen vårterminen 2021

Humanistiska och teologiska fakulteternas campus i Lund och Helsingborg är öppna, men den campusbaserade undervisningen bedrivs under anpassade former och stora delar av undervisningen genomförs just nu med hjälp av digitala verktyg (online). Detta kommer att gälla även under vårterminen 2021, om inte regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras. Informationen på den här sidan uppdateras därför löpande.

Mer information om den nuvarande utbildningssituationen finns på  HT-fakulteternas informationssida om Covid-19 och läsåret 2020/2021.

Program/kursspecifik information

Mer information om hur just din utbildning kommer att genomföras finns efter den 21 december via schemat på kurshemsidan.
Under terminen hittar du information om vad som gäller för just din utbildning via din lärplattform Canvas eller på kurshemsidan. Om du vill veta mer om hur Canvas fungerar –  besök gärna vår studentguide.

Du hittar utbildningen genom att välja ditt ämne i listan

Detta behöver du göra:

  1. Gå in på utbildningens hemsida där du får reda på när introduktionsmötet är. Introduktionsmötet är obligatoriskt och om du inte kan komma måste du meddela utbildningsadministratören eller studievägledaren för den utbildning du har sökt till så att du inte blir struken. På utbildningens sida hittar du också kursplan, schema, litteraturlista och annan information om utbildningen.
  2. Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se med hjälp av inloggningsuppgifterna från antagning.se (klicka på Visa mer... under Aktivera användaridentitet/hantera lösenord och sedan på boxen Antagning.se). Studentkontot behöver du för att till exempel komma åt trådlösa nätverk, studentmejl och lärplattformen Canvas. Om du redan har ett aktivt konto behöver du inte aktivera det igen.
  3. Logga in på Studentportalen student.lu.se, klicka på LADOK och registrera dig på din utbildning när registreringsperioden öppnar.

Har du frågor?

Vänd dig i första hand till studievägledaren för din utbildning.

En säker studiemiljö – allas ansvar

Alla måste bidra till ett gemensamt ansvarstagande för att upprätthålla en säker studiemiljö. Det är därför mycket viktigt att du:

  • Stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom.
  • Håller avstånd.
  • Tvättar händerna ofta och noga.
  • Inte stannar kvar i universitetets lokaler längre än du behöver efter undervisning.

Vill du lämna återbud?

Om du är antagen men inte längre är intresserad av att gå en utbildning är det viktigt att du lämnar återbud. Genom att lämna återbud får en annan sökande snabbt tillgång till platsen.

Lämna återbud snarast på: www.antagning.se eller www.universityadmissions.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.

 

Praktisk information under terminen

Här hittar du praktisk information om våra lokaler och hur vi tillsammans ska kunna upprätthålla en säker studiemiljö. 

Digitala introduktionsdagar för nya ämneslärarstudenter 25-28 augusti.

Här hittar du schema och zoomlänk.

Introdagarna i Canvas

Välkommen in på introdagarnas egna sidor i Canvas.

Studentkonto

Här hittar du mer information om ditt studentkonto!

Ny student vid Lunds universitet

Här har vi samlat ihop några av de viktigaste praktiska sakerna kring dina studier.

Kontakta studievägledningen

Studievägledarna vid HT-fakulteterna ger råd, stöd och information om till exempel utbildningsval, studieteknik och utlandsstudier.

Har du en funktionsnedsättning?

Här kan du läsa och ansöka om olika pedagogiska stödåtgärder.

En ung kvinna sitter på en bänk och läser i en bok. Bilden är tagen ur fågelperspektiv.

LUX- och SOL-guiden

Information för studenter