Studieinformation

Här hittar du som studerar snabblänkar till exempelvis Studentportalen, Ladok och studentmejlen. Om du nyligen har påbörjat dina studier finns det tips och värdefull information under menyn "Ny student".

Studentportalen, webbmail och betyg

Studentkontot använder du för att logga in på datorer, trådlöst nätverk, Lunds universitets databaser och Studentportalen. Om du har några problem med ditt studentkonto eller studentportalen är du välkommen att kontakta StiL-supporten. Mejla StiL-supporten på stiler.luse. Logga in på Studentportalen (med ditt studentkonto, StiL-konto)Ladok, för att se dina registrerade studieresultat (Logga in på www.student.ladok.se) Webmail, e-post genom Gmail för studenter vid Lunds universitet Behöver du hjälp med t ex intyg, provresultat och live@lund?
Kontakta då utbildningsadministratör Karin Hjalmarsson

Byta lösenord och aktivera studentkonto

Byt ditt eget lösenord (StiL och Lucat)Aktivera ditt studentkonto (StiL-konto)

Support

Support, Studentportalen (StiL)
Glömt ditt lösenord? Beställ nytt här!

Bibliotek 

På Lunds universitet olika bibliotek får du tillgång till kursböcker, referenslitteratur, dagstidningar, tidskrifter och elektroniskt material. Här finns också datorer, studieplatser och läsrum. Bibliotekets webbplats

Engagera dig i studentlivet

Du som är lärarstudent kan gå med i Humanistiska och Teologiska Studentkåren – HTS som är den studentkår som representerar studenterna på ämneslärarutbildningen. Läs mer här.

Uppsatser och examen

Sök bland uppsatser och examensarbetenTa ut och ansök om examenRegistrera dig i LUP'

Följ Lärarstudentbloggen!

- om livet som lärarstudent och tankar om framtidens skola

Rättigheter och skyldigheter

Här kan du läsa mer om vilka rättigheter och skyldigheter du har som student