Terminstider

En termin delas i sin tur upp i fyra perioder som motsvarar 7,5hp heltidsstudier vardera.  Vid beräkningen av undervisningsdagar har, utöver juluppehållet och alla helgdagar, också dagen före Allhelgonadagen, Skärtorsdagen och Valborgsmässoafton samt klämdagar undantagits.  

Inom ämneslärarutbildningen kan de fyra läsperioderna förskjutas något framåt eller bakåt, på grund av den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU), som i normalfallet alltid börjar en måndag.

Introduktionsveckan för de helt nyantagna ämneslärarstudenterna gör vidare att den allra första terminen börjar cirka en vecka tidigare än ordinarie terminsstart. 

Läsåret 2021/2022

  • Höstterminen 2021: börjar 30 augusti 2021 och slutar 16 januari 2022.
  • Vårterminen 2022: börjar 17 januari 2022 och slutar 5 juni 2022.

Här hittar du Lunds universitets allmänna information om terminstider och läsperioder.

 

Vad gäller vid lov och helgdagar?

Det finns inga officiella jul- eller påsklov vid universitetet. Du kan behöva räkna med att lägga tid på studier under dessa helger. I praktiken är det dock oftast uppehåll för schemalagd undervisning under jul- och nyårshelgen samt över påskhelgen. Exakta datum bestäms av din utbildning.

Det finns inget officiellt ”sommarlov”, men vårterminen slutar i början av juni och höstterminen börjar runt månadsskifet augusti/september, så i praktiken kan perioden juni–augusti räknas som ett sommaruppehåll.

Vanligen har du ingen schemalagd undervisning på ”röda dagar”, det vill säga officiella svenska helgdagar. Men för att vara säker ska du alltid kontrollera schemat för din utbildning.

Sidansvarig: caroline.cabotuvet.luse | 2021-07-14