Vill se andra lyckas

”Jag vill kunna se andra lyckas.”Jessica Clarenbeck, Ämneslärarutbildningen inriktning engelska och svenska Jessica Clarenbeck läser ämneslärarutbildning med inriktning mot engelska och svenska. En utbildning där språket ger människor en nyckel till samhället. För Jessica har vägen mot läraryrket inte varit spikrak, men det stora intresset för språk och mänskliga möten har funnits där länge.
- Tidigare studerade jag freds- och konfliktvetenskap, men möjligheterna för jobb inom det området är begränsade, säger Jessica.
Men hennes fokus på att hjälpa människor som av olika skäl är nya i det svenska samhället består.
-  För människor som flytt till Sverige och lämnat allt bakom sig kommer det som en ny utmaning att gå i skolan, lära sig språket och kunna känna delaktighet. Det gör det lätt att brinna för det här, fortsätter Jessica.  För Jessica som kommer från Helsingborg var det naturligt att det blev just Campus för hennes studier, ett val som hon är jättenöjd med.
- Det som är attraktivt med Campus Helsingborg och Lunds universitet över huvud taget, är att många av lärarna är professorer och forskar inom sitt område. De har en stor kompetens som också ständigt förnyas, säger Jessica. Kombinerat med studierna är hon också mentor åt en annan student på utbildningen som fått beviljat extra stöd.
- Det är roligt just för att det knyter an till min roll som lärare och ger mig erfarenhet till mitt framtida yrkesval, berättar Jessica. Var ser du dig själv i framtiden?
- Då vill jag gärna jobba på internationella skolor, säger Jessica. Intervju, text och bild är gjord av Elin Sivard som studerar Strategisk kommunikation på Lund Universitet, Campus Helsingborg. Elin nås på elinsivard@hotmail.com. Information om strategisk kommunikation hittar du på http://www.isk.lu.se

Jessica Clarenbeck

Ålder: 35
Kommer från: Helsingborg
Bor: Helsingborg
Läser:Ämneslärarutbildningen med ingång åk 7-9

Stipendier

Sök ett stipendium inför dina utlandsstudier!
Sidansvarig: caroline.cabotuvet.luse | 2024-05-11