Helsingborgs Dagblad lanserar ny mediekanal i samarbete med Campus Helsingborg

Publicerad den 21 oktober 2014
Lärarutbildning

Tillsammans med Lunds Universitet, Campus Helsingborg, har Helsingborgs Dagblad nu startat den nya studentsajten, Campusliv. I centrum för den nya satsningen står studentlivet i Helsingborg.

- Campusliv är ett utmärkt exempel på samverkan mellan universitetet och omvärlden, denna gång mellan studenter, universitetet och Helsingborgs Dagblad. Jag är övertygad om att den nya digitala kanalen kommer att tas emot med öppna armar av alla våra studenter, säger Jesper Falkheimer, rektor för Campus Helsingborg, Lunds universitet. - Vi tycker att Lunds Universitet, Campus Helsingborg är viktigt för den här regionens utveckling och vill bidra till bilden av Helsingborg som studentstad. Samtidigt ger det här samarbetet oss viktiga insikter om en generation läsare som är viktiga för oss på HD, säger Tomas de Souza, Innovationschef på Helsingborgs Dagblad.

I takt med att antalet studenter har ökat och idag passerar 4000, har efterfrågan och behovet av en studentsajt med fokus på Helsingborg också vuxit. Hittills har det varit omöjligt för studenterna att få veta vad som är på gång i Helsingborg och Campus på ett och samma ställe. Det vill Helsingborgs Dagblad och Campus Helsingborg nu ändra på genom det nya samarbetet. En redaktion med studenter från Lunds Universitet, Campus Helsingborg, har startat studentsajten Campusliv. Förutom tips om vad som händer på Campus och i studentlivet, kommer Helsingborgs studenter att få information om staden, artiklar och hjälp till bättre studieteknik, var man kan söka jobb och praktikplats. - Vi kommer exempelvis att samla alla kalendarier från olika studentorganisationer på sajten och göra en artikelserie om hur det är att engagera sig i Helsingborgs studentliv, berättar Hanna Cronsjö, student vid Campus Helsingborg och projektledare för sajten. Campusliv finns på <link http: hd.se _blank external link in new>hd.s<link http: hd.se _blank external link in new>e och på <link http: campusliv.com _blank external-link-new-window external link in new>campusliv.com

För mer information om Campusliv

Kontakt: Hanna Cronsjö, Projektledare för Campusliv
Email: <link>hanna.cronsjo@gmail.com
Telefon: +46730637875