Exempel på studiegångar för ämneslärare inom matematik, teknik och naturvetenskap

Det finns olika sätt att få examen som ämneslärare vid Lunds Universitet. Här kan du se rekommenderad studiegång för dig som vill bli ämneslärare inom matematik samt kursutbud för dig som redan studerar på LTH och vill bli lärare.

Matematik

Vill du läsa till ämneslärare i matematik vid Lunds universitet? Hösten 2022 utlyser vi det första av fyra kurspaket i matematik med inriktning mot lärarexamen.

De fyra kurspaketen innehåller matematik och matematikdidaktik. Kombinerat med tre terminer kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) ger de dig matematiklärarexamen för gymnasiet. Här kan du se den rekommenderade studiegången för matematik:
Rekommenderad studiegång, Matematik (PDF, 39  kB, ny flik)

Kursutbud för dig som studerar eller har studerat vid LTH

Den svenska skolan har ett stort behov av utbildade lärare med kompetens inom naturvetenskap och teknik. Lärare med ingenjörens perspektiv är ofta mycket uppskattade.

För dig som studerar vid LTH
Här kan du som studerar vid LTH och vill bli lärare läsa mer om hur du går tillväga:
Rekommenderad studiegång för dig som är LTH-student och vill bli lärare
(PDF, 266 K, ny flik)

För dig som avlagt civilingenjörsexamen från LTH
Här kan du som avlagt civilingenjörsexamen från LTH läsa mer om vilka kurser som ger behörighet för den kompletterande pedagogiska utbildningen för ämneslärarexamen inom teknik, naturvetenskapliga ämnen och matematik:
Rekommenderad studiegång för dig med civilingenjörsexamen, LTH
(PDF, 201 K, ny flik)

Lärarexamen via kandidatprogram

Om du vill bli ämneslärare i de naturvetenskapliga ämnena eller matematik kan du också söka till kandidatprogrammen i matematik, biologi, kemi eller fysik, och sedan lägga till KPU (kompletterande pedagogisk utbildning).

Beroende på vilka valbara kurser du väljer inom programmen kan du då via KPU:n bli ämneslärare i matematik, fysik, biologi, kemi och/eller naturkunskap. Du kan läsa mer om behörighetskraven här.

Sidansvarig: ingrid.bosseldaluvet.luse | 2022-03-18